Simgas ging failliet en er is wel iets van te leren.
Te snel gaan verkopen in plaats van goed uitontwikkelen
Het product van Simgas was niet goed uitontwikkeld, maar toch besloten ze het al te gaan verkopen. Dat is achteraf gezien niet de slimste keuze geweest maar het is mooi om te zien dat ze zo goed aan duurzaamheid werkten. Nu is het altijd achter makkelijk praten en is het gewoon jammer dat het zo geëindigd is. Ze maken nog wel een doorstart.
Duurzame ontwikkelingen
Je ziet tegenwoordig maar weinig initiatieven van echt nieuwe duurzame plannen. Natuurlijk zijn de elektrische auto’s een mooie ontwikkeling met Tesla voorop. Daarnaast moet de grote woningvoorraad in ons land natuurlijk veel duurzamer worden met spouwmuurisolatie, vloerisolatie, de warmtepomp en meer manieren van duurzaam verbouwen.
Wat ging er mis?
Wat was dan de grote bottleneck voor Simgas? Het bedrijf had in de afgelopen jaren behoorlijk wat tegenslagen. Allereerst bleken hun biogasinstallaties verkeerd te zijn gedesignd. Door dit mindere ontwerp had het tot gevolg dat een groot aantal installaties met lekkende tanks werden gemaakt. Pas bijna een jaar later werd dit opgelost. Maar dat was dus pas nadat de fabriek circa 9 maanden had stilgelegen.
Wat was het product?
Het mooie Delftse SimGas ontwikkelde, en dat doen ze nog steeds, maar dan op een laag pitje, een biogasinstallatie waarmee Afrikaanse huishoudens met de poep/ uitwerpselen van het vee duurzame energie kunnen opwekken om mee te koken en gaslicht te laten branden. Dat is natuurlijk een superidee! Ze zeggen zelf ‘SimGas offers millions of households the opportunity to improve their lives and income positions’